Brunswijk neemt afscheid bij DNA

Brunswijk neemt afscheid bij DNA

De Nationale Assemblée (DNA) heeft op 14 juli 2020 afscheid genomen van Ronnie Brunswijk MBA als voorzitter van het parlement. In de galerij is dan ook de foto onthuld door de scheidende voorzitter Ronnie Brunswijk MBA, voorzitter Marinus Bee MSc LL.B, vicevoorzitter drs. Dew Sharman en griffier Ruth de Windt.

Voorzitter Bee zegt dat Brunswijk de geschiedenis ingaat als eerste marron, die voorzitter is geweest van het parlement en daardoor de weg geplaveid heeft voor vele andere personen.

“Het is een mooi moment, heel veel jonge Surinamers komen in het gebouw voor een rondleiding en er wordt bij elke foto stilgestaan. Vandaag komt er een foto bij van iemand die misschien heel kort voorzitter is geweest, maar wel een stukje geschiedenis heeft geschreven. Er is een nieuwe weg gebaand voor Surinamers die misschien dachten dat ze geen kansen zouden hebben voor hoge functies. Dit is een markant moment om aan te geven aan de samenleving dat elke functie toegankelijk is en moet zijn voor Surinamers. Het is meer dan een foto, het is een historie,” zegt vicevoorzitter drs. Dew Sharman.

Gewezen voorzitter Brunswijk heeft gezegd dat het niet anders is dat een politicus en meer nog voorzitter van een politieke organisatie ambities heeft voor het hoogste ambt in het land. “Ik ben er trots op om eerste marron te zijn die is gekozen tot voorzitter. Ik heb een huishoudelijke- , openbare en buitengewoon openbare vergadering geleid, zei de heer Brunswijk.

Klik hier voor de foto.

 

<< Terug naar berichten