• Home
  • Nieuws
  • Bouva: "IPU Forum motor voor versterking en participatie jongeren"

Bouva: "IPU Forum motor voor versterking en participatie jongeren"

Bouva: "IPU Forum motor voor versterking en participatie jongeren"

"In een tijd waarin de wereldgemeenschap cruciale uitdagingen, waaronder klimaatsverandering en Covid-19 probeert aan te pakken; is de participatie van jongeren niet alleen een recht maar ook een noodzaak. We moeten het samen doen". Dit is de rode draad uit de presentatie van de president van het Forum of Young Members of Parliament van de Inter Parlementaire Unie (IPU) tevens Assembleelid Melvin Bouva.

De internationale organisatie 'Community of Democracies’ organiseerde op 23 en 24 juli jl. een online Forum met als thema' Connecting Young Democratic Leaders’. Bouva is als vertegenwoordiger van de IPU uitgenodigd als lid van het multidisciplinair panel. Het Forum werd geopend door de minister van Buitenlandse Zaken van Roemenië, dhr. Bogdan Auresco.

Bouva hield de participanten de ontwikkeling van het Forum van Jonge Parlementariërs binnen de IPU voor. Volgens de president is dit orgaan de motor voor de versterking en participatie van jongeren, in het bijzonder volksvertegenwoordigers in de wereld.

"Om de potentie van jongeren volledig te benutten die bijdragen aan de democratie en de uitdagingen waarmee wij allemaal worden geconfronteerd, hebben de jonge parlementsleden van de IPU aangedrongen op een reeks concrete voorstellen" geeft Bouva aan. Enkele hiervan zijn het beperken van juridische belemmeringen voor jonge mannen en vrouwen om deel te nemen aan democratische processen. Het Forum heeft IPU lidlanden ook opgeroepen om de leeftijd voor verkiezingen af ​​te stemmen op de stemgerechtigde leeftijd. Ook zijn er speciale maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat jongeren politiek beter vertegenwoordigd zijn. Bouva stelt verder dat hoewel we oproepen voor meer jonge mannen en vrouwen in functies, wij ook degenen die er al zijn nodig achten om meer gewicht te dragen en de beleidsvorming te beïnvloeden. "De IPU promoot het hebben van jonge mannen en vrouwen in leidinggevende posities" legt hij verder uit.

Het CoD Jeugdforum is een wereldwijd platform voor de deelname van vertegenwoordigers van door jongeren geleide organisaties en netwerken. Het forum is gericht op het delen van kennis en ervaringen over de hele wereld met betrekking tot politieke en burgerparticipatie van jongeren, en presenteert innovatieve manieren om de prioriteiten van jongeren te bevorderen en de stemmen van jongeren te vermenigvuldigen.

"Samen kunnen wij ervoor zorgen dat stemmen van jongeren worden gehoord, rechtstreeks worden vertegenwoordigd en volledig kunnen bijdragen aan het oplossen van de problemen waarmee wij allemaal worden geconfronteerd" aldus Bouva.

Klik hier voor de foto.

<< Terug naar berichten