• Home
  • Nieuws
  • Boodschap Internationale Dag van de Jongerenvaardigheden

Boodschap Internationale Dag van de Jongerenvaardigheden

Boodschap Internationale Dag van de Jongerenvaardigheden

De Verenigde Naties heeft 15 juli sinds 2014 uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Jongerenvaardigheden. Als voorzitter van De Nationale Assemblée, staat de heer Marinus Bee MSc. LL.B stil bij deze dag.

Het is van eminent belang om jongeren goede, praktische vaardigheden bij te brengen, zodat ze hun plek op de maatschappelijke ladder kunnen innemen. Suriname moet steeds blijven kijken of het huidige leerstelsel op de juiste wijze voldoet aan de basisbehoeften om jongeren uit te rusten met al wat nodig is, om in de toekomst de schouders te zetten onder het harde werk.

Het parlement is hét huis van het volk, waar over maatschappelijke onderwerpen wordt gedebatteerd. Voorzitter Bee zegt dat de DNA in de toekomst mogelijkheden zou kunnen initiëren, om de jongeren deel te laten nemen aan de debatten tijdens openbare commissie vergaderingen, die de behandeling en aanname van wetten voorafgaan.

Nu de wereld nagenoeg ontwaakt is na de spreekwoordelijke winterslaap, waarin we als gevolg van de COVID-19-pandemie waren beland, moet er op de juiste manier beleid gemaakt worden om alle jongeren –ook die in een achtergestelde posities- een handvest te bieden om zich te kunnen ontplooien.

Jongeren zijn namelijk onmisbaar om gedurende de ‘Decade of Action’ positieve en innovatieve veranderingen teweeg te brengen. Het decennium van actie roept op tot het versnellen van duurzame oplossingen voor alle grootste uitdagingen ter wereld - variërend van armoede en gender tot klimaatverandering, ongelijkheid en het dichten van de financiële kloof tussen 2020 en 2030. Zoals Kofi Annan, voormalig secretaris generaal van de Verenigde Naties, het zou zeggen: “Heb vertrouwen in de jongeren, geef ze een kans en ze zullen je verrassen.”

<< Terug naar berichten