• Home
  • Nieuws
  • Bewoners Saramacca nemen grondbeschikking in ontvangst

Bewoners Saramacca nemen grondbeschikking in ontvangst

Bewoners Saramacca nemen grondbeschikking in ontvangst

Parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B, heeft op vrijdag 13 augustus 2021, samen met andere hoogwaardigheidsbekleders grondbeschikkingen uitgereikt aan bewoners van het district Saramacca. Dit heeft plaastgevonden op het districtscommissariaat aldaar. In totaal zijn er tweehonderd grondbeschikkingen uitgereikt. "Na vandaag gaat u met zekerheid uw bedrijf kunnen runnen, als het gaat om een agrarisch bedrijf of welk ander bedrijf het ook mag zijn", gaf de parlementsvoorzitter aan tijdens zijn felicitatie boodschap, aan de personen die hun grondpapieren hebben ontvangen. Voorzitter Bee drukte de mensen ook op het hart om binnen zes maanden hun stukken in orde te maken, zoals aangegeven in hun grondbeschikking.

Naast de voorzitter hebben de DNA-leden van het district Radjendrekoemar Debie MSc en Mahinderkoemar Jogi de aanwezigen toegesproken. Beide parlementariërs hebben de nadruk gelegd op het belang van het versterken van de productie sector. De parlementariërs hebben verder ook benadrukt hoe belangrijk grond is voor de agrarische- en industriële ontwikkeling in een land. "We zien ook dat er vergrijzing plaatsvindt in de agrarische sector omdat jongeren geen belangstelling hebben voor deze sector", geeft het lid Debie aan. Om jongeren te stimuleren ziet hij graag dat er model bedrijven worden opgezet, zodat jongeren waaronder drop-outs, praktijk ervaring kunnen opdoen en opgeleid kunnen worden tot volwaardige boeren.

Parlementariër Jogi gaf in zijn toespraak aan dat de meeste gronden in het district zijn uitgegeven voor agrarische doeleinden. "Dat geeft al een indicatie dat er mensen bereid zijn hun schouders te zetten onder de zware job om dit land tot ontwikkeling te brengen."

Naast de voorzitter en de DNA-leden maakten de president Z.E. Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Z.E. Ronnie Brunswijk MBA, de minister van Grondbeleid en Bosbeheer Dinotha Vorswijk BSc. ook deel uit van de delegatie. 

<< Terug naar berichten