• Home
  • Nieuws
  • Bestuur VIDS op kantoor bij voorzitter Bee; nieuw bestuur overhandigd aangenomen resoluties

Bestuur VIDS op kantoor bij voorzitter Bee; nieuw bestuur overhandigd aangenomen resoluties

Bestuur VIDS op kantoor bij voorzitter Bee; nieuw bestuur overhandigd aangenomen resoluties

Het bestuur van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), heeft op de kamer van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, de resoluties van hun 8ste conferentie overhandigd. Ook heeft de officiele kennismaking met het nieuwbestuur plaatsgevonden. Dit is gebeurd op woensdag 19 oktober 2022.

Achtergrond

Tijdens de conferentie van de VIDS, komen de dorpshoofden van de Inheemse dorpen van geheel Suriname in een vergadering bijeen. Dit gebeurd met de volledige participatie van basja’s, vertegenwoordigers van vrouwen- en jongerenorganisaties, in aanwezigheid van andere genodigden en belangstellenden.

De conferentie benadrukt de grote verantwoordelijkheden van de VIDS als één van de vertegenwoordigers van de Inheemse volken in Suriname. Ook is de VIDS de gesprekspartner van de regering, nationale- en internationale organisaties.

Verder heeft het bestuur aangegeven dat de conferentie zich heeft gebogen over de huidige ontwikkelingen op het gebied van klimaatverandering, duurzame energie en de maatregelen die daartegen worden ondernomen. De conferentie heeft plaatsgevonden van 27 tot en met 29 augustus 2022 te Washabo.

Nieuw bestuur

Na de overhandiging heeft de parlementsvoorzitter het nieuw bestuur gefeliciteerd en moed toegesproken om de voorgenomen doelen die de VIDS heeft te behalen.

<< Terug naar berichten