• Home
  • Nieuws
  • Belanghebbenden woningbouwproject Paramaribo-Noord vragen aandacht parlement

Belanghebbenden woningbouwproject Paramaribo-Noord vragen aandacht parlement

Belanghebbenden woningbouwproject Paramaribo-Noord vragen aandacht parlement

Personen die in aanmerking zijn gekomen voor een woning van het Dalian-woningbouwproject in Paramaribo-Noord, via het Fonds woningbouw lagere inkomensgroepen, hebben bij De Nationale Assemblée aangeklopt om te bemiddelen.

Het administratieve proces en de toewijzing van woningen door de bank zijn al enige tijd, zonder opgaaf van reden, gestaakt. Er is verschillende keren geprobeerd om bij de frontdesk de status van dit project na te gaan, echter zonder een duidelijk beeld te krijgen. Tricia Struiken, Dwight Prade en Charisma Bijlhout hebben namens het collectief aandacht gevraagd voor deze zaak.

De belanghebbenden zijn bezorgd, omdat de bewaking al enige tijd is stopgezet. Dit heeft als gevolg dat de huizen worden gekraakt en vernield. Regulier onderhoud is uitgebleven met als gevolg dat de woningen in het bos verdwijnen en aangetast worden door houtluizen. Bovendien is de aansluiting van de nutsvoorzieningen uitgebleven.

Het collectief is ontvangen door de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B en fractieleider van de NPS dr. Gregory Rusland. “Het probleem is ons bekend.” Zowel voorzitter Bee als het lid Rusland hebben zich op de locatie georiënteerd.

Rusland zegt hierover al in contact te zijn geweest met de Surinaamse Postspaarbank. Deze week wordt hij beter geïnformeerd. De NPS-fractieleider heeft intussen al met de korpschef afgestemd over de bewaking op het project.  “We moeten de tijd nemen om alles in kannen en kruiken te brengen. Wij moeten ook weten wie er allemaal recht op hebben, want als je geen stukken hebt, hoor je niet daar thuis,” zegt Rusland.

<< Terug naar berichten