• Home
  • Nieuws
  • Behandeling ontwerpwet Huurwet woonruimte 2018 nadert einde

Behandeling ontwerpwet Huurwet woonruimte 2018 nadert einde

Behandeling ontwerpwet Huurwet woonruimte 2018 nadert einde

De behandeling van de ontwerpwet houdende regels inzake huur en verhuur van woonruimten en instelling Huurcommissie (Huurwet woonruimte 2018) in De Nationale Assemblée (DNA), wordt op donderdag 16 januari 2020 voortgezet. Aan de orde is dan de tweede ronde voor de Commissie van Rapporteurs.

De ingediende ontwerpwet is tijdens de debatten van dinsdag 14 januari 2020 verder aangescherpt. Op die dag is de eerste ronde van de behandeling van deze wet voor zowel het parlement als de regering afgerond. Het doel van deze wet is om het huren en verhuren van woonruimten in de sociale huursector te reguleren. In de wet zal met zowel de huurder als verhuurder rekening worden gehouden. Verder wordt er ook een huurcommissie ingesteld.

De Huurwet 2018 is op 31 augustus 2018 ingediend door de volksvertegenwoordigers drs. Jennifer Simons en drs. Rossellie Cotino MSc.

De Commisie van Rapporteurs bestaat uit de leden: Silvana Afonsoewa (voorzitter), Mahinderkoemar Jogi, Yvonne Maabo, Diana Pokie, Nao-mi Samidin, drs. Patricia Etnel MPA en Joan Wielzen.  De vergadering is voor 11 uur ‘s morgens uitgeschreven.

<< Terug naar berichten