• Home
  • Nieuws
  • Assembleevoorzitter betuigt medeleven aan nabestaanden Myrtle Bons

Assembleevoorzitter betuigt medeleven aan nabestaanden Myrtle Bons

Assembleevoorzitter betuigt medeleven aan nabestaanden Myrtle Bons

“We hebben het trieste verhaal gehoord. In DNA hebben wij ook aandacht hieraan besteed. Een zeer pijnlijke situatie voor het land en wij voelen mee.” Woorden van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL. B, bij een bezoek op dinsdag 20 oktober 2020, aan de familie van de 32-jarige vermoorde Myrtle Bons.

Vanaf de oproep over de vermissing van haar jongere zus werd deze zaak op de voet gevolgd door voorzitter Bee. Hij noemt Dionne een heldin, omdat zij spontaan de zorg van de kinderen, ondanks zij er zelf al vier heeft, op zich heeft genomen. Aangezien de woning waarin zij woont slechts over een kamer beschikt, zal er werk van worden gemaakt dat er nog een kamer voor de vijf kinderen wordt bijgebouwd, zegt voorzitter Bee. Naast Dionne, haar vier kinderen en de vijf van haar overleden zus zijn ook haar moeder en jongere broer bij haar in huis. De voorzitter Bee heeft ook levensmiddelen geschonken aan de familie om de komende dagen door te komen.

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de parlementsvoorzitter vergezeld, om ook zijn medeleven te betuigen. De bewindsman gaf toe dat het soms een beetje lang duurt om zaken in orde te maken, maar dat ondanks de weinige middelen alvast ondersteuning zal worden geboden aan de kinderen in de vorm van schoolpakketten. Verder komt de familie maandelijks in aanmerking voor levensmiddelenpakketten. Vanuit het ministerie zullen de kinderen ook maandelijks een uitkering krijgen en worden de ziekenfondskaarten in orde gemaakt.

De familie is ingenomen met het bezoek van de parlementsvoorzitter en minister. “Hun biologische moeder zal ik nooit kunnen zijn, maar zal alles dat in mijn vermogen ligt doen,” zegt Dionne. Voorzitter Bee zegt hieraan niet te twijfelen vooral hoe Dionne leerkracht is.

Tot aan de uitvaart van de overledene is vrijwel alles al geregeld, maar het natraject baart haar zorgen. Aan de assembleevoorzitter heeft mevrouw Bons gevraagd of hij haar verzoek, dat de kinderen van de overledene in aanmerking komen voor een stuk perceel, kan doorgeleiden. Ze wil dat deze kinderen ook verzekerd zijn van een mooie toekomst.

<< Terug naar berichten