VRTS, VSO en SAV overhandigen petitie aan DNA-voorzitter

VRTS, VSO en SAV bieden petitie aan het parlement

De voorzitter van De Nationale Assemblée mevrouw drs. Jennifer Geerlings-Simons heeft op woensdag 18 februari 2015 een petitie in ontvangst genomen van de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS), de Vereniging van Show Organisatoren (VSO) en de Surinaamse Artiesten Vereniging (SAV). De drie organisaties vragen aandacht van het parlement om een oplossing te brengen in het geschil met de Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur).

Volgens de belanghebbenden gaat Sasur, ondanks de beschikking om te bemiddelen door de regering is ingetrokken, door met het voeren van rechtsprocessen tegen leden en ondernemers in de branche.“ Ook het algemeen belang wordt geschaad aangezien de Surinaamse gemeenschap de dupe zal worden bij sluiting van de bedrijven”, staat in de petitie.

Mevrouw Geerlings- Simons vindt het jammer dat de samenleving  opnieuw met dit vraagstuk wordt geconfronteerd. “Ik dacht dat we deze zaak achter ons hadden gelaten en er een oplossing was gekomen. Nu blijkt dat het niet geheel is opgelost,” sprak ze de aanwezigen toe. Voorzitter Simons heeft zich intussen door juristen laten informeren. Ze vindt dat behalve de intrekking van Sasur, moet worden gewerkt aan de wijziging van de wet, zodat er inderdaad vaste regels worden gesteld waaraan organisaties moeten voldoen voordat ze zo’n rol gaan vervullen.

Mevrouw Simons beloofde dat De Nationale Assemblée er werk van zal maken om na te gaan waarom het geschil, ondanks de acties van de regering nog gaande is.

<< Terug naar berichten