Voorzitter Simons neemt petitie visserscollectief in ontvangst

Voorzitter Simons neemt petitie visserscollectief in ontvangst

De voorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Jennifer Geerlings – Simons, heeft op dinsdag 31 oktober 2017 een petitie van het visserscollectief in ontvangst genomen. Deze groep vraagt ondersteuning aan de DNA om belastingvrij brandstof te krijgen ten behoeve van de sector.

De sector

Het brandstofverbruik bedraagt meer dan 50 procent van de totale operatiekosten in de bevolkingsvisserij. Ondanks de vissers in laag seizoen vissen, komen zij nauwelijks uit de kosten. De petitionarissen geven aan overgelaten te zijn aan de normale pompprijs met alle toegevoegde belastingen zoals wegenbelasting, invoerrechten en governmenttake. Ondanks de groep geen recht heeft op belastingvrije brandstof, is de bijdrage van deze sector aan de economie groot, stelt het collectief.

Voorzitter Simons heeft aangegeven, dat de staatsfinanciën niet weggevloeid moeten worden door voedsel te importeren. “De nationale voedselproductie staat hoog op mijn agenda, niet alleen in verband met de economie van Suriname, maar ook voor de gezondheid van elke burger”, zegt de DNA-voorzitter. Het parlement zal dit vraagstuk nader bekijken. De eerste voorwaarde is daarom volgens voorzitter Simons: “stimulering van de voedselproductie in Suriname.”

Klik hier voor de petitie

<< Terug naar berichten