Studenten oneens met stopzetting avond Imeao

Studenten oneens met stopzetting avond Imeao

Studenten van het avond Imeao hebben op donderdag 3 oktober 2019 een petitie aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Jennifer Simons. De studenten zijn het er niet mee eens dat het avond Imeao wordt afgeschaft.

De petitionarissen geven aan, dat aan hun is gevraagd om zich af te schrijven van dit instituut en zich in te schrijven op het avond Havo. De studenten van het 2e jaar die naar de examenklas bevorderd zijn, hebben niet de gelegenheid om hun opleiding met een diploma af te ronden. Verder zijn ze van mening, dat het avond Imeao een heel ander vakkenpakket heeft dan het avond Havo.

“Er van uitgaande dat de student centraal staat, onderwijs gegarandeerd blijft en gelijke kansen verdient om zich te bewaken bij het uitvoeren van zijn/haar toekomstig beroep, vragen wij beleefd om ons alsnog de kans te bieden om onze studie succesvol af te mogen ronden op het avond Imeao”, luidt een passage uit de petitie.

De parlementsvoorzitter heeft beloofd contact te maken met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de petitie beschikbaar te stellen voor de rest van het parlement.

<< Terug naar berichten