Personeelsleden Isoper roepen hulp assembleelid Kensenhuis in

Personeelsleden Isoper roepen hulp assembleelid Kensenhuis in

Vijftien personeelsleden van Isoper NV, een contractor die werkzaamheden verricht bij de Staatsolie maatschappij, hebben op maandag 22 juli een petitie ingediend bij assembleelid Patrick Kensenhuis.

Op 18 juni heeft de groep geprobeerd om bij de leiding aan te kaarten wat twee jaar terug aan hun is beloofd, namelijk een verhoging van 25 procent. De directie wilde hierover echter niet praten en zij kregen een ontslagbrief. Uiteindelijk is voor 6 personen bij Arbeidsinspectie ontslag aangevraagd om dringende reden. De werknemers vinden dat er geen onderscheid moet worden gemaakt en geven aan dat zij willen werken.

Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemers Bond, zegt dat gekozen is voor parlementariër Kensenhuis omdat hij arbeiders een goed hart toedraagt, lange tijd werkzaam is geweest op het ministerie van Arbeid en trekker is geweest van verschillende arbeidswetten. Bovendien is Kensenhuis ook enige tijd arbeidsinspecteur geweest. Aan de volksvertegenwoordiger is gevraagd om een bemiddelende rol te vervullen en zijn invloed aan te wenden zodat de groep weer aan de bak komt.

De volksvertegenwoordiger heeft aangegeven deze kwestie heel serieus te nemen en zal vanuit zijn positie proberen om tot een oplossing te geraken.

<< Terug naar berichten