Personeel Ashiana vraagt DNA-voorzitter aandacht voor pijnpunten

Personeel Ashiana vraagt DNA-voorzitter aandacht voor pijnpunten

Het personeel werkzaam bij Huize Ashiana heeft op vrijdag 5 februari 2021, door middel van een petitie aandacht gevraagd voor pijnpunten binnen de zorginstelling. De petitie is overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B.

In de petitie schrijven de ontevreden personeelsleden dat zij al geruime tijd aan de leiding van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) aandacht vragen voor aanpassing en verhoging van de kleding-, nacht- en wachttoelage en vervoerskostenvergoeding. Om dit te kunnen bewerkstelligen vraagt het personeel aan de parlementsvoorzitter om te bemiddelen.

De petitionarissen, verenigd in de Algemene Bond Ashiana Personeel (ABAP), schrijven verder dat met de vorige minister zaken met betrekking tot het bovenstaande zijn overeengekomen, maar niet zijn uitgevoerd. Volgens het personeel zou de huidige leiding van het ministerie hebben aangegeven, dat de eerder ingediende stukken niet te vinden waren, waardoor de bond opnieuw stukken heeft moeten overleggen. Deze zaken leiden volgens het personeel tot demotivatie en ontevredenheid.

Parlementsvoorzitter Bee heeft aangegeven, dat de problemen van Huize Ashiana niet onbekend zijn. “Al zeker drie tot vier jaar ben ik persoonlijk bezig met bepaalde personeelsleden van Ashiana. Ik had gehoopt dat bepaalde zaken al waren opgelost, maar helaas is dat niet gebeurd. Wij hebben een stuk verantwoordelijkheid naar de ouderen toe van deze instelling. Deze benadering apprecieer ik als voorzitter,” zegt voorzitter Bee.

De assembleevoorzitter heeft beloofd deze zaak te zullen bespreken met de minister van Sozavo. Verder heeft voorzitter Bee aangegeven, dat het personeel van Ashiana voor hem een belangrijke groep is. “Dit is geen politieke strijd, het is een strijd voor lotsverbetering. En zo kunnen we uiteindelijk de kwaliteit van de zorg verbeteren,” aldus voorzitter Bee.

Klik hier voor de petitie

<< Terug naar berichten