Kerkgemeenschap vraagt aandacht voor tiental punten

Kerkgemeenschap vraagt aandacht voor tiental punten

In verband met Hervormingsdag heeft de kerkgemeenschap in Suriname op woensdag 31 oktober 2018 aandacht gevraagd van De Nationale Assemblée voor een tiental stellingen. De petitie is door vicevoorzitter Melvin Bouva MPA LLB in ontvangst genomen.

De gemeenschap schrijft in een petitie al geruime tijd een ongekende en zeer zorgwekkende crisis te constateren in Suriname. De geestelijke leiders worden in de bediening ook geconfronteerd met mensen van wie de kwaliteit van hun leven aan het afnemen is.

“Wat Surinaamse burgers nu meemaken, mag absoluut niet erger worden. Er moet daarom alles aan gedaan worden om de ingetreden verpaupering en verloedering, die toch wel angstaanjagende vormen aannemen een halt toe te roepen”, luidt een citaat uit de petitie.

De punten waarvoor er aandacht is gevraagd gaan over:

  1. Gezondheidszorg
  2. Onderwijs
  3. Milieu
  4. Armoede
  5. (Huiselijk) geweld
  6. Eerlijkheid en integriteit
  7. Veiligheid
  8. Politieke Cultuur
  9. Waarden en Normen
  10. Verzoening

Vicevoorzitter Bouva is blij dat de Hervormingsdag is aangegrepen om aandacht te vragen bij het huis van het volk. “Wij kunnen het niet alleen, maar moeten het samendoen en niet denken dat de beleidsmakers en politiek het alleen aankunnen. Ik accepteer uw zorg met beide handen, laten wij samen optrekken. Uw boodschap geef ik door aan de voorzitter en leden van het parlement”, zegt de vicevoorzitter.

De petitie is ingediend door de kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten, LOGOS ministries, Tabernacle of Faith & Love Ministries, het Leger des Heils en de Trinitatis Lutherse Kerk der Augsburgse Evangelisch Lutherse Gemeente in Suriname.

U kunt hier klikken voor de petitie.

<< Terug naar berichten