ABPM vraagt in petitie aandacht voor invulling uitdagingen

ABPM vraagt in petitie aandacht voor invulling uitdagingen

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, heeft op maandag 5 juli 2021 een petitie van de Algemene Bond personeel Milieubeheer (ABPM) in ontvangst genomen. In de petitie vragen de leden aandacht van de DNA-voorzitter om erop toe te zien dat de regering voorspelbaar regeert en de vrijelijke beleving van het functioneren van de vakbeweging bevordert, door ervoor zorg te dragen dat overeenkomsten worden nageleefd.

De groep strijd middels de petitie voor invulling van uitdagingen bij een nationale conceptie, vrij van discriminatie van welke aard dan ook. Ook het versterken van het functioneren en verdiende waardering van alle werkers van het ministerie van Openbare Werken, schrijft de bond.

Na de overhandiging heeft de parlementsvoorzitter de bond te kennen gegeven dat de zaak al geruime tijd wordt gevolgd. In deze Covid-periode moeten wij met elkaar aan tafel moeten gaan, zegt voorzitter Bee. “Wij gaan als parlement met de regering praten hierover, zodat u spoedig wordt uitgenodigd om een gesprek aan te gaan. Ik doe een beroep op u om de Covid-situatie serieus te nemen. Laten we kiezen voor het pad van dialoog. Wij kennen onze verantwoordelijkheid en zullen extra aandacht hieraan besteden. Samen met u zullen we de zaak aanpakken om te komen tot een oplossing”, aldus de DNA-voorzitter.

Klik hier voor de petitie

<< Terug naar berichten