Voorzitter Simons presenteert stappen DNA richting open parlement op ParlAmericas vergadering

Voorzitter Simons presenteert stappen DNA richting open parlement op ParlAmericas vergadering

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft op de tweede dag van de ParlAmericas vergadering in de Republiek Costa Rica, het werk van het parlement gepresenteerd. Mevrouw Simons heeft de aanwezigen, door middel van het vertonen van een filmpje, vertrouwd gemaakt met het werk van de DNA richting het transparanter maken van de volksvertegenwoordiging.

Om de burgers te betrekken bij het parlementaire werk kunnen zij terecht op de website voor informatie; van nieuws tot wetgeving. Schoolkinderen en ook volwassenen komen bij de DNA langs voor een rondleiding. Verder is er een scholenproject waarbij scholieren, door middel van drie spelen, met het parlementaire werk bekend worden gemaakt. Daarnaast communiceert de assemblee met de samenleving via het televisiekanaal en er wordt binnenkort een app gelanceerd.

Diverse collega’s hebben mevrouw Simons gecomplimenteerd voor het werk dat zij heeft verzet richting open parlement en hebben de infofilm opgevraagds. Verder is op parlementen een beroep gedaan om onderling beter met elkaar te communiceren.

De 2nd Gathering of the Open Parliament Network”, is op vrijdag 17 maart 2017 afgesloten met een verklaring. Er is gediscussieerd over het versterken van de banden tussen burgers en parlementen door middel van het promoten van burgerparticipatie bij het parlementaire werk. Aan de vergaderingen hebben naast parlementariërs ook vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit 25 landen gediscussieerd over het verhogen van burgerparticipatie.

Klik hier voor de verklaring

<< Terug naar berichten