Voorzitter Simons naar bestuursvergadering ParlAmericas

Voorzitter Simons naar bestuursvergadering ParlAmericas

De voorzitter van De Nationale Assemblée, mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, is op zondag 4 december 2016 vertrokken naar Mexico City, Mexico, voor het bijwonen van de ParlAmericas vergadering. Er zal onder andere worden gesproken over versterking van parlementen en het bouwen aan veerkrachtige samenlevingen om de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling te bereiken. Mevrouw Simons is bestuurslid van deze regionale parlementaire organisatie. Samen met de voorzitter zijn de parlementariërs Nao-mi Samidin (NDP) en Asiskumar Gajadien (VHP) meegereisd.

Duurzame ontwikkeling

Het uitvoeren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’S) en de rol van parlementen uit de regio hierin, wordt op de ParlAmericas vergadering besproken. In september 2015 is tijdens de algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) de 2030 agenda voor SDG’s door de wereldleiders aangenomen. De goals en targets bouwen voort op de Millennium Development Goals (MDG’s) die eind 2015 zijn afgelopen, en op andere internationale overeenkomsten op het gebied van duurzaamheid.

Het beëindigen van armoede, bescherming van de planeet en het zorgen voor welvaart voor een ieder zijn enkele belangrijke SDG-doelstellingen. Tijdens de ParlAmericas vergadering zal onder andere een verslag worden gepresenteerd over wat al is gedaan binnen de organisatie om de SDG’s te bereiken.

Training

De parlementariërs Samidin en Gajadien zullen deelnemen aan een training die handelt over het bevorderen van de toegang, van de burger, tot parlementaire informatie met behulp van innovatieve technologie. De volksvertegenwoordigers zullen tips en tools worden aangereikt ter verbetering van de communicatie met de samenleving. De delegatie wordt later deze week in Suriname verwacht.

 

 

 

 

 

 

<< Terug naar berichten