Voorzitter Simons bespreekt gebruik social media op ParlAmericas vergadering

Voorzitter Simons bespreekt gebruik social media op ParlAmericas vergadering

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, heeft tijdens de bestuursvergadering van ParlAmericas in Mexico City, Mexico stilgestaan bij het gebruik van Social Media in de Politiek. Volgens de DNA-voorzitter is het gebruik hiervan ondanks het moeilijk bij te houden is, heel belangrijk.

Niet alleen politieke partijen, politici, parlementen en regeringen worden hiermee geconfronteerd. “Het gebruik van social media in de politiek is te vergelijken met een aardbeving. Wij hebben technologische ontwikkelingen, waar wij sociaal niet mee kunnen omgaan”, zegt de parlementsvoorzitter.

Het gaat niet alleen om Facebook, maar WhatsApp neemt ook een heel belangrijke plaats in. Hierover zullen wij apart moeten discussiëren, vervolgt mevrouw Simons. Deze vormen van social media beheersen ons dagelijks leven zodanig, dat het zelfs negatief wordt gebruikt. Pesten en andere kwajongensstreken worden nu gepleegd door het gebruik van social media. Reden genoeg om niet alleen te kijken naar de directe politieke invloed, maar ook de sociale effecten.

“De huidige generatie heeft betere toegang tot veel meer informatie, maar wij moeten natrekken wat zij hiermee doen. Zijn zij nu beter geïnformeerd dan de vorige generaties of zijn ze niet op de hoogte van de manier waarop het internet echt werkt”. Al heel lang worden ervaring en kennis van de ene op de andere generatie overgedragen. Echter komt nu verandering hierin en wij moeten aandacht aan besteden. Die verandering zal onze samenlevingen veranderen of herstellen.

<< Terug naar berichten