Suriname behoudt zetel in hoofdbestuur ParlAmericas

De voorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Jennifer Geerlings- Simons, is op vrijdag 17 november 2017 herkozen in het hoofdbestuur van ParlAmericas. De herverkiezing heeft plaatsgevonden tijdens de jaarlijkse plenaire vergadering van deze regionale parlementaire organisatie in Medellin, Colombia. Suriname heeft tot en met 2019 zitting in het bestuur.

Het hoofdbestuur van ParlAmericas bestaat uit vijftien leden en wordt gekozen door de plenaire vergadering. De zetelverdeling ziet er als volg uit:

  • Drie vertegenwoordigers van verschillende parlementen uit elk van de vier sub-regio's: Noord-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, voor een totaal van 12 zetels.
  • De President, 1ste vicevoorzitter, de voorzitter van de groep van vrouwelijke parlementsleden, die ook als 2de vicevoorzitter fungeert.
  • De laatst gewezen voorzitter, een vertegenwoordiger van het gastland van de volgende plenaire vergadering, en de director General van ParlAmericas zitten ook in het bestuur, maar als niet-stemgerechtigde leden.

Het bestuur vergadert drie keer per jaar en biedt hulp bij de mandaten en het behalen van de doelstellingen van alle bestuurscommissies.

<< Terug naar berichten