Parlementaire delegatie naar ParlAmericas vergadering over klimaatverandering en hernieuwbare energie

Parlementaire delegatie naar ParlAmericas vergadering over klimaatverandering en hernieuwbare energie

De voorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Jennifer Geerlings-Simons, staat aan het hoofd van een delegatie die naar Panama City, Panama, afreist voor het bijwonen van de “2nd  Gathering of the Parliamentary Network on Climate Change Renewable Energies.” Deze vergadering is georganiseerd door ParlAmericas. De delegatie die op dinsdag 1 augustus 2017 vertrekt, bestaat verder uit de leden Glenn Sapoen (NDP) en dr. Riad Nurmohamed (VHP). De vergadering van deze regionale parlementaire organisatie wordt gehouden van 3-4 augustus 2017.

Tijdens de bijeenkomsten van parlementariërs uit Amerika en het Caraïbisch gebied zullen leden, die zich bewust zijn van de dringende uitdagingen van de klimaatverandering deelnemen aan werksessies en met deskundigen van gedachten wisselen over verschillende onderwerpen.

De volgende thema’s worden besproken:

  • Wetgevende Ecologie op Klimaatverandering: Systeemperspectief voor parlementaire actie.
  • Discussie over nieuwe hernieuwbare energieprojecten.
  • Hernieuwbare energie, vermindering van de klimaatverandering en aanpassing.
  • Het lezen van de verklaring van de 2de halfrondvergadering van het parlementair netwerk over klimaatverandering en slotopmerkingen.
  • Resultaten van de verkiezingen voor vacante posities binnen het Uitvoerend Comité van het Parlementair Netwerk over Klimaatverandering-ParlAmericas.

Belang van deelname

De bedoeling is dat de delegatie met collega parlementariërs en andere experts van gedachten wisselt, over hernieuwbare energie en dat de kennis en vaardigheden met betrekking tot dit onderwerp worden toegepast in eigen land met als doel het helpen oplossen van het Surinaams milieuvraagstuk.

<< Terug naar berichten