DNA organiseert ParlAmericas

DNA organiseert ParlAmericas
foto van americas

De 31ste Board of Directors meeting die gehouden wordt van 14 tot 15 mei 2013, is vandaag van start gegaan en vindt plaats in Hotel Torarica.

Dit jaar wordt de vijfde meeting gehouden en is een jaarlijks terugkerend evenement. Het thema van dit jaar is ‘Vrouwen aan de macht: Recente wijzigingen in de politieke arena.’

De Voorzitter van De Nationale Assemblée, mw. Jennifer Simons, is de waarnemend Voorzitter van de Groep van Vrouwelijke Parlementsleden. Suriname treedt op als gastland.
De meeting wordt verdeeld in 3 sessies:
S1: Vrouwelijke voorzitters van Parlementen.
S2: Leiderschap en politieke participatie van vrouwen van Afrikaanse afkomst - Beatriz Ramírez Abella (Uruguay).
S3: De gevolgen van de participatie van vrouwen in de politiek - mevrouw Cynthia Barrow Giles
(St. Lucia).

ParlAmericas is nauw betrokken bij het inter-Amerikaans systeem. Door middel van een leiderschap forum wil de organisatie verbetering en versterking van de nationale en democratische processen bewerkstelligen. Dit zodat verder gediscussieerd kan worden over belangrijke kwesties in belang van heel Noord- en Zuid-Amerika.

ParlAmericas is een onafhankelijk netwerk bestaande uit nationale wetgevers van 35 staten van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Deze organisatie houdt zich bezig met de behandeling van problemen van het zuidelijk halfrond, het houden van meetings en workshops. De leden komen hun beloftes na door het houden van bijeenkomsten, trainingen, jaarlijkse discussies en follow- up acties daarvan. Hierdoor worden de doelstellingen van de organisatie bevorderd.

ParlAmericas bestaat uit verschillende organen. De groep van vrouwelijke Parlementsleden, een permanente werkgroep van ParlAmericas, waarvan de voorzitter wordt verkozen door de Plenaire Vergadering, is één van de belangrijkste organen.

De Voorzitter van De Nationale Assemblée, mw. Jeniffer Geerlings - Simons, heeft het bij de vorige vergadering die gehouden is geworden in Panama City, gehad over geweld tegen vrouwen en veiligheid in meer algemene termen. De strijd tegen geweld zou in het algemeen ervoor kunnen zorgen dat geweld tegen vrouwen afneemt. De voorzitter heeft gebruik gemaakt van de Human Development Report van de UNDP 2012, “Human Development and the shift to Better Citizen Security”. Om de situatie van geweld tegen vrouwen in het Caribisch gebied te benadrukken.
Aan het einde van de meeting wordt er bepaalt waar en wanneer de eerst volgende meeting gehouden zal worden.

<< Terug naar berichten