DNA organiseert ParlAmericas vergadering over klimaat

DNA organiseert ParlAmericas vergadering over klimaat

De Nationale Assemblée (DNA) organiseert in samenwerking met ParlAmericas op donderdag 8 en vrijdag 9 augustus 2019 in Royal Torarica de 4th Gathering of the Parliamentary Network in Climate Change. Het thema is “Strengthening Climate Action through Legislation and Parliamentary Oversight.” DNA-voorzitter drs. Jennifer Simons is bestuurslid van ParlAmericas en ondervoorzitter van het Klimaatnetwerk voor Zuid – Amerika. Voorzitter Simons zal als gastvrouw een welkomstwoord richten tot de aanwezigen. Deze vergadering is voorbereid door een commissie die bestaat uit: Nao-mi Samidin (voorzitter), Wendell Asadang BSc., Ingrid Karta-Bink, Dinotha Vorswijk BSc. en Jenny Warsodikromo.

Het doel van de vergadering in Paramaribo is om na te gaan hoe parlementen het beheer en toezicht op de koolstofmarkt en niet-marktmechanismen in hun respectieve landen kunnen ondersteunen.

Tijdens de ParlAmericas vergadering in Paramaribo komen vertegenwoordigers uit verschillende landen bijeen om te discussiëren over verschillende zaken die met het klimaat te maken hebben. De deelnemende landen aan deze vergadering zijn: Panama, Bolivia, Ecuador, Peru, Barbados, Belize, Canada, Antigua & Barbuda, Jamaica, Trinidad & Tobago, Domicaanse Republiek, El Salvador, Costa Rica, Sint Lucia, Mexico, Chile, Sint Vincent and the Grenadines en Colombia.

Op 9 augustus 2019 wordt de vergadering afgesloten met de aanname van de  Parlementaire Declaratie en een veldbezoek aan Weg naar Zee. Professor Sieuwnath Naipal zal de delegatie onder andere inlichten over de afkalving van het kustgebied en hoe de aanpak eruit ziet.  

ParlAmericas ondersteunt parlementaire klimaatactie door middel van innovatieve programma's, dialogen en partnerschappen die zijn ontworpen voor parlementsleden van Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied om de hoogste politieke toezeggingen te bevorderen met betrekking tot de beperking van en aanpassing aan klimaatverandering op het halfrond.

<< Terug naar berichten