• Home
  • Nieuws
  • Archief
  • Overig
  • Waarnemend voorzitter DNA de heer Melvin Bouva: PTC moet inspelen op nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied

Waarnemend voorzitter DNA de heer Melvin Bouva: PTC moet inspelen op nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied

Waarnemend voorzitter DNA de heer Melvin Bouva: PTC moet inspelen op nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied

De Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) moet inspelen op de nieuwe ontwikkelingen die zich op zowel economisch als technisch gebied voltrekken. Dit heeft de waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), de heer Melvin Bouva MPA LLB, benadrukt tijdens het openingscollege 2017/2018 van dit instituut op maandag 2 oktober 2017.

De waarnemend voorzitter heeft gewezen op het belang van de diversificatie van onze economie en de noodzakelijke groei in de diverse sectoren waaronder infrastructuur, agrarische productie, ICT, Toerisme en energie. “Het PTC zal ervoor moeten zorgen, dat er kader wordt klaargestoomd zodat wij niet achter de feiten hoeven aan te rennen als het kader nodig is.” De uitspraak van de heer Bouva is gebaseerd op nieuwe ontwikkelingen die plaatsvinden in de mijnbouw en met het oog op de ontwikkeling van nieuwe goud- en oliereserves.

Verder heeft de waarnemend voorzitter ook aangegeven, dat in het kader van de visie van de regering om Suriname tot voedselschuur van het Caribisch gebied te maken er ook een belangrijke taak is weggelegd voor het onderwijs. Om dit doel te kunnen verwezenlijken moet het technisch onderwijs, in het bijzonder de studierichtingen agronomie en international agribusiness  van het PTC, hierin de trend moeten zetten.

Verder moet geïnvesteerd worden in ICT- onderwijs. Dit heeft vooral te maken met de enorme groei en potentie van deze sector en in verband met het breedband internet project dat de regering samen met Telesur uitvoert. “We zien dat er heel wat mogelijkheden voor technisch kader zijn weggelegd en jullie hebben de potentie om daar invulling aan te geven”, stelt de waarnemend voorzitter.

De regering en het parlement zullen ook meer aandacht moeten besteden, beleid ontwikkelen en prioriteit geven aan het hoger technisch onderwijs. Eerder dit jaar is, mede door inzet van de waarnemend voorzitter, reeds een eerste stap gezet om een terrein voor het opzetten van een gebouw, beschikbaar te stellen. Daarnaast heeft de regering besloten om de subsidie voor het instituut te verhogen. Volgens de waarnemend voorzitter zal DNA zich de komende begrotingsbehandeling buigen over het beleid en de verdere ontwikkeling van het hoger technisch onderwijs in Suriname.

<< Terug naar berichten