VPOKJ vertegenwoordigd bij opening huiswerkbegeleidingscentrum Rumas

VPOKJ vertegenwoordigd bij opening huiswerkbegeleidingscentrum Rumas

“Een samenleving wordt niet ontwikkeld door de regering of het parlement, maar door eigen mensen.  Gemeenschapswerk is ook van belang voor de ontwikkeling van een land en nemen organisaties zoals Rumas een bijzondere plaats in”, stelt Jenny Simons, voorzitter van de Vereniging Parlementariërs voor Ontwikkeling van Kinderen en Jongeren (VPOKJ). Samen met DNA-lid Carl Breeveld is zij op zaterdag 16 februari 2019  getuige geweest van de opening van het huiswerkbegeleidingscentrum ‘De Belofte’. Dit centrum is onderdeel van stichting Rumas.

De VPOKJ gaat na welke organisaties structureel en fundamenteel werk doen in de samenleving en een verschil maken in het leven van mensen, de organisatie van buurten en het land, zegt de voorzitter. Rumas is één van de organisaties die vanaf het eerste uur wordt ondersteund door de parlementaire vereniging, vandaar dat niet is geaarzeld de ondersteuning te bieden toen het plan is opgestuurd.

De voorzitter is blij met de uitbreiding in de vorm van huiswerkbegeleiding en beseft dat er meer hulp nodig is. Donateurs helpen graag met materiaal, maar maandelijkse kosten betalen zij meestal niet.  Uit eigen financiële middelen zal voorzitter Simons opnieuw doneren voor het project waarbij gezinnen van de jongens waarmee Rumas werkt te trainen.

Voorzitter Simons heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de stichting en haar directeur Emmy Hart te feliciteren met het initiatief en te bedanken voor continuïteit, want Rumas is gestart en zorgt voor voortgang van de projecten waar zij mee is gestart.

Voor de jongeren had de VPOKJ-voorzitter ook een felicitatieboodschap: “Rumas kan niets voor jullie doen als jullie niet zelf iets doen. A stichting e langa wan anu gi. Jij bent degene die in jezelf zal beslissen om de uitgestoken hand aan te nemen. Iemand heeft je kennelijk voor Rumas gebracht en jij alleen kan jezelf vooruithelpen met de hulp van andere mensen.”

<< Terug naar berichten