Voorzitter Simons verricht betaling met haar mobiele telefoon bij launch Uni5pay

Voorzitter Simons verricht betaling met haar mobiele telefoon bij launch Uni5pay

Betalingen verrichten via de mobiele telefoon is vanaf nu mogelijk door middel van de Uni5pay applicatie. Deze app, de digitale portemonnen of e-wallet,  is op zondag 4 augustus 2019 gelanceerd door parlementsvoorzitter drs. Jennifer Simons en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De launch heeft plaatsgevonden op de Saoena markt aan de Jozef Israelstraat, waar voorzitter Simons de eerste betaling heeft verricht via haar mobiel.

Deze app moet eerst gedownload worden, waarna overmakingen binnen enkele seconden kunnen plaatsvinden door middel van het scannen van een QR code. De eerste plek waar klanten vanaf zondag met hun telefoon kunnen betalen is de stand geweest met nummer 80. Naast schaafijs kunnen ook snacks en maaltijden worden besteld. De verkoper toont een code, die door de klant wordt gescand waarna de prijs verschijnt. De klant moet dan goedkeuren en vervolgens betalen. 

Uni5pay is een product van Unified Payment Platform Suriname NV (UPPS), een samenwerking van Telesur, de Southern Commercial Bank en de Surinaamse Postspaarbank.  Voor deze app hoeft men van geen rekeninghouder te zijn van een bank. De e-wallet kan gevuld worden met SRD’s en Amerikaanse dollars.

<< Terug naar berichten