Voorzitter Simons spreekt nationaal dialoog over toekomst van het onderwijs in Suriname toe

Voorzitter Simons spreekt nationaal dialoog over toekomst van het onderwijs in Suriname toe

Op woensdag 24 april 2019 heet de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons, een toespraak gehouden tijdens de nationale dialoog over de toekomst van ons onderwijs. Deze workshop is gehouden in de Royal ballroom Torarica. Voorzitter Simons heeft tijdens haar bijdrage stilgestaan bij de dieperliggende gedachten over het onderwijs in Suriname.

Het leerproces van kinderen en de ouderbetrokkenheid zijn een natuurlijk proces dat vooral in de eerste jaren, maar ook daarna voor het grootste deel in de sociale leefomgeving van de persoon plaatsvinden. “Leren is iets dat wij blijven doen, het is net als ademen en eten en drinken gewoon onderdeel van onze menselijke ervaring en niet binnen een overheidssysteem gebeurt”, stelt de DNA-voorzitter.

Volgens Simons is de huidige situatie in het Surinaams onderwijs mede het gevolg van het feit dat de nationale discussie niet is gehouden. “Wij praten veel over ons onderwijs en naast mijn ervaring als burger heb ik in 23 jaar actieve politiek gedurende verschillende regeringen meegemaakt dat wij allemaal steeds de intentie hebben uitgesproken om het onderwijs in Suriname te verbeteren. Wij mogen echter concluderen dat het voor heel veel zaken bij de besprekingen is gebleven", stelt de voorzitter.

Toekomst

Om de toekomst van onderwijs te stimuleren, zodat al onze kinderen succesvol zijn en voldoende geschoolden aan de Surinaamse maatschappij worden geleverd, kan er een effectieve bijdrage geleverd worden aan onze duurzame welzijnssamenleving. Daarom zullen we niet alleen een discussie moeten hebben over de materiële voorziening van de onderwijs hulpmiddelen maar ook over wetgeving, aldus de DNA – voorzitter.

<< Terug naar berichten