Voorzitter Simons spreekt internationale Suva conferentie toe

Voorzitter Simons spreekt internationale Suva conferentie toe

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings – Simons, heeft op donderdag 16 augustus 2018 de tweedaagse internationale conferentie georganiseerd door de Surinaamse Vereniging van Accountants (Suva), in Torarica Ballroom toegesproken. Het thema van haar presentatie was: “Legislative framework on finance for public en private sector.”

Volgens de DNA-voorzitter zorgt sterkere wetgeving voor de financiële sector voor meer transparantie. Bovendien spelen accountants een cruciale rol bij financiële rapportage van zowel de overheid als de private sector.

Voorzitter Simons heeft verder opgemerkt dat door misstanden en tekortkomingen in Suriname en vele andere landen het vertrouwen grote deuken heeft gekregen en transparantie niet altijd is wat het wezen moet. Om een land of bedrijf te draaien moet je als bedrijf het vertrouwen hebben van klanten, andere bedrijven, de overheid, de rechterlijke macht, vervolgingsinstanties en internationale partners". Aan de andere kant zal de overheid het vertrouwen moeten hebben van de samenleving, andere landen, grote buitenlandse bedrijven en lokale ondernemers die in Suriname willen investeren, stelt voorzitter Simons.

De tweedaagse internationale conferentie is op vrijdag 17 augustus 2018 afgesloten.

<< Terug naar berichten