Vlaamse delegatie bezoekt mediahuizen en ontspanningsoord mensen met beperking

Vlaamse delegatie bezoekt mediahuizen en ontspanningsoord mensen met beperking

Om een beeld te krijgen van de werking van de media in Suriname, heeft de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie op donderdag 27 april 2017 een bezoek gebracht aan de Surinaamse Televisie Stichting (Stvs) en Radio 10. Tijdens het bezoek heeft het hoofd van de Training & Quality Management departement, de heer Rikky Doekhi, een interactieve presentatie verzorgd.

Tijdens de presentatie zijn onder andere de taken, doelstellingen en geschiedenis van het station met de delegatie gedeeld. De leden van de raad hebben belangstelling getoond in de objectiviteit van het staatsmedium en de wijze van nieuwsvergaring. Het organogram van de STVS, overheidssubsidie en de taal die worden gebruikt bij producties zijn ook besproken.

Er is ook een bezoek gebracht aan Radio 10, een particulier mediabedrijf. De algemeen directeur, de heer Werner Duttenhofer jr., heeft de delegatie voorgehouden hoe zijn media financiële middelen genereert en de voertaal die de presentatoren gebruiken.

Henry Leter, hoofd van de nieuwsdienst bij de Stichting Radio omroep Suriname (SRS), heeft in zijn bijdrage informatie verschaft over de werking van de staatszender. In tegenstelling tot Radio 10 worden de programma’s bij de SRS in meerdere talen uitgezonden.

Naast de media heeft de delegatie ook een bezoek gebracht aan de Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK). Net als bij de vorige instanties is de delegatie ook geïnformeerd over de manier waarop de stichting aan middelen komt. Op de werkplek heeft de delegatie een beeld gekregen van hoe personen met een beperking op eigen kracht meubels, klerenhangers en matten maken die voor de verkoop bestemd zijn.

De dag is afgesloten met kennisuitwisseling tussen de griffier van De Nationale Assemblée, mevrouw Ruth de Windt en haar collega van de RVG, mevrouw Patricia Coppens. Tijdens de kennisuitwisseling heeft de griffier van de RVG enorm veel belangstelling getoond voor de ontwikkelingen op het gebied van ICT binnen de DNA.

<< Terug naar berichten