Vicevoorzitter Bouva spreekt PTC- studenten toe

Vicevoorzitter Bouva spreekt PTC- studenten toe

In verband met de opening van het collegejaar 2018-2019  van het Polytechnic College Suriname (PTC), heeft de vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Melvin Bouva MPA LLB, op maandag 1 oktober 2018 studenten en docenten van deze onderwijsinstelling toegesproken. Het openingcollege met als thema: “De rol van het technisch onderwijs voor de economie van Suriname”, is gehouden in de Royal Ballroom van Torarica.

Volgens de vicevoorzitter behoeft dit thema inderdaad heel veel aandacht. Het is de moeite waard om na te gaan hoe met behulp van deze technische instelling een positieve bijdrage kan worden geleverd aan de verdere opbouw van Suriname. “Wij zijn er allemaal van bewust dat het geen gemakkelijke opgave is, maar als wij met z’n allen de neuzen in dezelfde richting steken, ben ik er heilig van overtuigd dat wij over een aantal jaren een stapje dichterbij onze doelen zijn”, stelt de vicevoorzitter.

Aanpassing onderwijssysteem

Verder vindt de vicevoorzitter dat het hoogtijd is om het onderwijssysteem aan te passen. “Wij moeten proberen af te stappen van de oude traditionele studies en nagaan welke behoefte er momenteel bestaat. “  Volgens de heer Bouva blijkt uit onderzoek dat moet worden uitgekeken naar praktijkgerichte studies zoals de opleidingen die het PTC biedt. In deze periode moet voorkomen worden dat er heel veel geld en tijd wordt gestopt in studies en opleidingen waarvan de markt al verzadigd is. De tijd is aangebroken om niet alleen doelgericht te denken, maar ook doelgericht te werken om doelgerichte keuzes te maken.

Vicevoorzitter Bouva heeft aanbevolen dat het PTC zich niet alleen richt op Suriname, maar ook afgestudeerden aflevert die binnen de regio kunnen dienen.

 

<< Terug naar berichten