Vicevoorzitter Bouva neemt Bouwstenen Elektriciteit Sectorplan 2019-2023 in ontvangst

Vicevoorzitter Bouva neemt Bouwstenen Elektriciteit Sectorplan 2019-2013 in ontvangst

De vicevoorzitter tevens de voorzitter van de vaste commissie Natuurlijke Hulpbronnen (NH) in De Nationale Assemblée (DNA),  Melvin Bouva MPA LLB, heeft op woensdag 12 december 2018 in het Marriot Hotel, het document: “Bouwstenen Elektriciteit Sectorplan 2019- 2023” in ontvangst genomen. Deze overhandiging is gedaan door de minister van NH Regilio Dodson.

 Volgens de vicevoorzitter stemt dit document niet alleen de samenleving, maar ook de DNA goed. Dit document is voorafgegaan aan tal van discussies, geeft Bouva aan. Het parlement blijft in dit kader samen met andere stakeholders een belangrijke rol spelen om te komen tot een Energie Sectorplan. Ook heeft de DNA altijd de verantwoordelijkheid om de aangenomen wetten te toetsen aan de werkelijkheid en de regering kritisch te begeleiden. Het parlement blijft volgens de vicevoorzitter erbij dat energie voor iedereen betaalbaar moet zijn en de energievoorziening gegarandeerd is. Over het kostenplaatje dat zorgen baart zal er van gedachten gewisseld moeten worden, stelt de vicevoorzitter.

 Er komt een politieke top, waar er besluiten genomen zullen worden over de toekomst van de energiesector. Tijdens bijeenkomst zal onder andere gekeken worden naar het subsidiebeleid en de tarifering. Deze meeting is gepland voor de tweede week van januari 2019.

 

<< Terug naar berichten