Vicepresident spreekt jaarrede uit in DNA

Vice-president spreekt jaarrede uit in DNA

Om redenen van persoonlijke aard heeft de president van de Republiek Suriname, Desiré Delano Bouterse, ingevolge artikel 98 van de Grondwet van de Republiek Suriname zijn bevoegdheden tijdelijk neergelegd te rekenen van vrijdag 29 september 2017. Het ambt wordt waargenomen door de vicepresident van de Republiek Suriname, de heer Michael Ashwin Adhin. De jaarrede in De Nationale Assemblée zal in een Buitengewone Openbare Vergadering worden uitgesproken door de waarnemend president. Deze bijzondere vergadering vindt elk jaar, uiterlijk op de eerste werkdag in oktober plaats. In de jaarrede wordt een uiteenzetting gegeven van het regeringsbeleid dat in 2018 zal worden uitgevoerd.

De vergadering vangt aan om tien uur (10.00 uur) ‘s morgens. Genodigden dienen zich uiterlijk half tien (9.30 uur) ’s morgens aan te melden bij de beveiliging van de DNA met medeneming van de uitnodigingskaart. Na aanvang van de vergadering zal het betreden van de vergaderzaal niet meer mogelijk zijn.  Alle genodigden zullen volgens protocollaire regels ontvangen worden. Verwachtbaar is dat bijkans tweehonderd genodigden de Buitengewone Vergadering zullen bijwonen.

De vergadering wordt live uitgezonden via DNA TV op kanaal 8.4, de Surinaamse Televisie Stichting (STVS), de Algemene Televisie Verzorging (ATV), Stichting Radio Omroep Suriname (SRS), Apintie Radio en Radio Boskopu. Hiernaast kunt u voor het bekijken en beluisteren van de jaarrede van de president, ook naar de live streaming van de DNA, op www.dna.sr.

Waarnemend president presenteert jaarrede 2018 aan de DNA

De waarnemend president van de Republiek Suriname, de heer Michael Ashwin Adhin, heeft op vrijdag 29 september 2017 de jaarrrede, houdende een uiteenzetting van het door de regering te voeren beleid in 2018 uitgesproken in De Nationale Assemblée (DNA). Ook de ontwerpbegrotingen voor het dienstjaar 2018 zijn aangeboden aan het parlement.

De vergadering is aangevangen rond half elf (10.30 uur) ’s morgens en heeft geduurd tot kwart over twaalf (12.15 uur) ‘s middags.

De convocatie van de vergadering kunt u hier downloaden.

Het presidentieel besluit kunt u hier downloaden.

<< Terug naar berichten