Vaste commissie Justitie & Politie ontmoet pas aangetreden minister

Vaste commissie Justitie & Politie ontmoet pas aangetreden minister

De kennismaking tussen de vaste parlementaire commissie van Justitie en Politie en de pas aangetreden minister van dit departement, Eugene van der San, heeft op maandag 8 mei 2017 plaatsgevonden. Tijdens deze ontmoeting is het beleid met de bewindsman besproken.

Naast wetgeving op het beleidsgebied van dit ministerie, is ook de status van de wetten besproken. De commissie heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om minister van der San aandacht te vragen voor onder andere digitale online criminaliteit, internationale verdragen, het handvest van de politie en de criminaliteit.

In de commissie hebben zitting de leden drs. Rossellie Cotino MSc. (vz), Krishnakoemarie Mathoera MPA, Keshopersad Gangarampanday, ir. Stephen Tsang, Carl Breeveld, Ronnie Brunswijk BBA en Paul Somohardjo. De laatste drie leden waren afwezig bij dit kennismakingsbezoek. Het DNA-lid Roché Hopkinson heeft de vergadering als vaste toehoorder bijgewoond.

De bedoeling van de eerste bijeenkomst is als begin van een goede samenwerking tussen de commissie en de minister. De bewindsman zegt zich verplicht te voelen om De Nationale Assemblée te informeren.

<< Terug naar berichten