Vaste Commissie Justitie en Politie brengt kennismakingsbezoek aan minister Getrouw

Vaste Commissie Justitie en Politie brengt kennismakingsbezoek aan minister Getrouw

Op woensdag 18 april 2018 heeft de vaste commissie van Justitie en Politie in De Nationale Assemblée (DNA), een kennismakingsbezoek gebracht aan de nieuwe minister Stuart Getrouw. Volgens de commissievoorzitter, drs. Rossellie Cotino MSc, is het gebruik dat er bij het aantreden van een nieuwe minister kennismakingsbezoeken worden gebracht. De commissie is er om de minister kritisch te begeleiden en te adviseren.

Minister Getrouw heeft tijdens de bespreking gegarandeerd, dat de samenleving betere tijden tegemoet gaat. De bewindsman heeft verder aangegeven zich sterk te zullen maken voor de rechterlijke macht, rechtshandhaving en rechtsbescherming, capaciteitsversterking en corruptiebestrijding. Bovendien zal de voorlichting naar de samenleving toe worden verbeterd. De bewindsman heeft extra aandacht voor de interne- en externe veiligheid en zal de motivatie binnen het Korps Politie Suriname verbeteren.

De vaste parlementaire commissie bestaat naast voorzitter Cotino uit de leden Krishnakoemarie Mathoera MPA, Ronnie Brunswijk BBA, Keshopersad Gangaram Panday, Carl Breeveld BTh en Guilliano Snip.

<< Terug naar berichten