Vaste Commissie bezoekt bewoners Volkshogeschool Naks

Vaste Commissie bezoekt bewoners Volkshogeschool Naks

De vaste commissie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) in De Nationale Assemblée (DNA), heeft op donderdag 26 oktober 2017, acht zwakke gezinnen die woningnood verkeren en in de Volkshogeschool Naks te Lelydorp, onderdak hebben gekregen bezocht. De kosten voor huur en voeding van deze personen worden door de overheid betaald.

Het ministerie van Sozavo heeft zich bovendien ingespannen om een baan te zoeken voor deze personen met als doel deze groep onafhankelijk te maken. Echter is het in de praktijk niet gegaan zoals verwacht.

Het contract tussen de Volkshogeschool Naks en het ministerie van Sozavo verloopt komend jaar. Enkele weken terug heeft de vaste commissie de situatie met de minister die op dit departement de scepter zwaait, Cristien Polak, besproken. Na het verhaal van de kant van het ministerie te hebben gehoord, is ook met de bewoners gesproken.

De leden: Silvana Afonsoewa (commissievoorzitter), Frederik Finisie, Nao-mi Samidin en Wendell Asadang BSc hebben de bewoners bezocht.

<< Terug naar berichten