Staatsbegroting 2019 goedgekeurd

Staatsbegroting 2019 goedgekeurd

Op donderdag 6 juni 2019 heeft De Nationale Assemblée (DNA) iets na 8 uur ’s avonds goedkeuring gegeven aan de Wet Staatsbegroting 2019.  Deze wet is met 28 stemmen voor en 14 tegen aangenomen.

Parlementsvoorzitter drs. Jennifer Simons is er blij om dat het land eindelijk een begroting heeft. Een begroting is namelijk belangrijk, omdat de ontwikkeling van het land verder moet.  Voorts is de DNA – voorzitter er verheugd over dat er op de begroting geld is opgebracht voor het Nationaal Woningbouwfonds.

De voorzitter van de Begrotingscommissie, drs. Amzad Abdoel, is ervan overtuigd dat de goedkeuring van de begroting als instrument zal dienen voor verdere verduurzaming van de economische groei. Verder heeft het lid aangegeven dat de nodige basisbehoeften gegarandeerd worden.

President Desi Bouterse heeft aangegeven verheugd te zijn met de ruimte die de regering heeft gekregen om te kunnen werken.

De Commissie van Rapporteurs die zich heeft gebogen over de Begroting heeft bestaan uit de leden: drs. Amzad Abdoel (voorzitter), drs. Asiskumar Gajadien, drs. Oesman Wangsabesari, Diana Pokie, drs. Celsius Waterberg, Carl Breeveld BTh, Jennifer Vreedzaam, drs. William Waidoe, Wendell Asadang BSc, dr. Gregory Rusland, mr. Raymond Sapoen, Cleon Gonsalves Jardin de Ponte, drs. Rossellie Cotino MSc, Krishnakoemarie Mathoera MPA en Yvonne Maabo.

<< Terug naar berichten