Parlementsleiding spreekt aanwezigen toe bij workshop The Positive Movement

Parlementsleiding spreekt aanwezigen toe bij workshop The Positive Movement

Onder het thema “Biologisch en organisch telen in Suriname” heeft The Positive Movement Suriname (TPMS) op woensdag 14 maart 2018 een workshop gehouden in de Congreshal. Deze activiteit is een aanbeveling geweest van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings – Simons.

“Ik praat graag over planten en voeding, omdat het de kern is van bestaan en de enige oplossingsrichting voor minder ziekten”, zegt voorzitter Simons. Suriname wordt ontwikkeld door zijn volk, waarbij de overheid en volksvertegenwoordigers een ondersteunende rol vervullen. “Als het enthousiaste volk en de wil tot werken er niet is, gaat het moeilijk”, aldus de parlementsvoorzitter.

De positieve instelling van TPMS spreekt de vicevoorzitter van DNA, Melvin Bouva MPA LLB aan. De vicevoorzitter is tevens vertegenwoordiger van de adviesraad van TPMS. “Onze grond is één van de meest vruchtbare gronden. De afspraak die wij moeten maken is om deze potentie maximaal te benutten. Het begint niet bij honderd hectare, maar één vierkante meter”. Met deze kleine stappen is het de bedoeling dat landbouw het nummer één middel van bestaan wordt en dat het volk in Suriname gezonder gaat leven en eten.

De organisatie werkt aan het opgang brengen van een bewustwordingsproces bij alle Surinamers, om zodoende het geloof in zichzelf en in Suriname terug te brengen. Dit wil TPMS doen middels het initiëren en ondersteunen van projecten op sociaal - economisch en sociaal-maatschappelijk gebied, maar meer nog door het stimuleren van het samenwerken. Naar aanleiding van de huidige economische crisis, is de organisatie in 2017 gestart met het promoten van moestuinen, met de nadruk op veilige teelt.

<< Terug naar berichten