Parlementaire Slotverklaring Suriname en Brussel ondertekend in DNA

Parlementaire Slotverklaring Suriname en Brussel ondertekend in DNA

Als afsluiting van het werkbezoek van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (RVG) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan De Nationale Assemblée (DNA), is op vrijdag 28 april 2017 een Parlementaire Slotverklaring Brussel-Suriname ondertekend. DNA-voorzitter mevrouw drs. Jennifer Geerlings-Simons en RVG-voorzitter mevrouw Carla Dejonghe hebben hun handtekening geplaatst onder deze verklaring. De ondertekening heeft plaatsgevonden onder toeziend oog van enkele parlementariërs.

DNA-voorzitter Simons heeft tijdens haar toespraak aangegeven, dat dit werkbezoek bijzonder is. De samenwerking zal volgens de parlementsvoorzitter door middel van het contactplan worden versterkt.

Met het ondertekenen van de Parlementaire Slotverklaring Brussel-Suriname is de samenwerking tussen beide parlementen beklonken.

De RVG is vanaf zaterdag 22 april 2017 op werkbezoek in Suriname. Dit bezoek heeft zich gericht op het uitwisselen van gedachten op onder andere de gebieden onderwijs en taal, cultuur, jeugd, sport, welzijn en media. Dit, om zo te komen tot een politieke- academische benadering van de Nederlandse taal in Suriname. Het werkbezoek wordt op zaterdag 29 april 2017 afgesloten.

<< Terug naar berichten