Parlementaire delegatie vertegenwoordigd op WTO Public Forum

Parlementaire delegatie vertegenwoordigd op WTO Public Forum

Een delegatie van De Nationale Assemblée (DNA) neemt van dinsdag 8 oktober tot en met vrijdag 11 oktober 2019 deel aan het WTO Public Forum in Genève, Zwitserland. De delegatie bestaat uit de leden: drs. Rosesellie Cotino MSc (delegatieleider), drs. William Waidoe en drs. Djoties Jaggernath.

Onder het thema ‘Trading Forward; aanpassing aan een veranderende wereld’, zullen tijdens het forum de volgende onderwerpen worden besproken:

-  De handelsgrens

-  Generaties; wat willen de komende generaties zien van de wereldhandel

-  Versterking van het handelssysteem

Handelssysteem

Het Public Forum overweegt hoe handel en het handelssysteem zich aan veranderingen kunnen aanpassen. Het handelslandschap wordt steeds weer gekenmerkt door veranderingen in technologie, productiemethoden, werkgelegenheidspatronen, vraagpatronen, demografie en klimaat.  

Technologie is een belangrijke motor van economische vooruitgang. De werkgelegenheidspatronen zijn aan het verschuiven en de arbeidsmarkt wordt flexibeler. Demografische structuren hebben ook de werkgelegenheidspatronen beïnvloed. Ook milieuoverwegingen zijn van invloed op al deze factoren en bepalen in hoge mate de meeste beslissingen van investeringsbeslissingen tot keuzes van consumenten.

Hoewel de veranderingen die het handelslandschap vormen, kansen en groeipotentieel bieden, vormen ze ook uitdagingen. Daarom komen vertegenwoordigers van regeringen, de particuliere sector, het maatschappelijk middenveld, academici en studenten bijeen om deze kwesties te bespreken en te overwegen hoe het handelssysteem zich aan deze veranderingen kan aanpassen en relevant kan blijven.

Belang

Het belang van participatie is het verkrijgen van meer inzicht in handelsmogelijkheden, mogelijke actieplannen voor parlementariërs bij het aangaan van handelsrelaties en rekening houdend met het milieu bij het implementeren van handelswetgeving.

<< Terug naar berichten