Parlementaire delegatie naar Klimaattop

Een delegatie van De Nationale Assemblée (DNA) onder leiding van het lid Silvana Afonsoewa (NDP) woont van 9- 12 november 2017 de Wereldklimaattop (COP23) in Bonn, Duitsland bij. De collega parlementariërs Rudolf Zeeman (BEP) en Jitendra Kalloe (VHP) participeren ook hieraan.

De “COP” welke staat voor "Conference of the Parties”, is het hoogste besluitvormingsorgaan van the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), geopend voor ondertekening in 1992 tijdens de Earth Summit in Rio de Janeiro en trad in werking in 1994.

De COP is opgericht met het oog op het structureren van de inspanningen van de partijen bij het verdrag van klimaatverandering. De COP komt jaarlijks bij elkaar ter beoordeling en herziening van de implementatie van de UNFCCC en andere rechtsinstrumenten die het orgaan heeft geadopteerd met als doel het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bestrijden van klimaatsverandering.

De VN-conferentie over klimaatverandering is op maandag 6 november van start gegaan met krachtige, uniforme oproepen om vast te houden aan de koers van de klimaatveranderingsovereenkomst van Parijs.

De opening van de conferentie heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van destructieve orkanen, branden, overstromingen, droogte, smeltend ijs en effecten op de landbouw die de voedselzekerheid bedreigen.

<< Terug naar berichten