Parlement weer compleet

Parlement weer compleet

De open gevallen plaats in De Nationale Assemblée (DNA) na het vertrek van de voormalige fractieleider van de NDP, de heer André Misiekaba, is op vrijdag 14 juni 2019 met de beëdiging en toelating van het lid Daniella Sumter ingevuld. De heer Misiekaba maakt nu deel uit van de regering in het ambt van minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Na het onderzoek van de geloofsbrieven en toelating van het lid tot de DNA heeft assembleevoorzitter drs. Jennifer Simons aangegeven veel te verwachten van de nieuwe parlementariër, vooral op het gebied van wetgeving. Het aantal vrouwen dat nu in het parlement vertegenwoordigd is, is nu verder toegenomen. De verdeling ziet er alsvolgt uit:

-          Van de 26 leden van de NDP zijn er 12 vrouwen

-          1 voor VHP

-          2 voor Abop

-          1 voor PL

-          1 voor NPS

Na de toelating van het lid hebben de fractieleiders en vicepresident Ashwin Adhin de felicitaties overgebracht. De vicepresident verwacht dat het lid zal bijdragen aan een vruchtbaar debat in het hoogste orgaan van Staat.  DNA- lid Sumter heeft in haar toespraak aangegeven de nieuwe uitdaging aan te gaan en wil een constructieve bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van Suriname.

<< Terug naar berichten