Overeenkomst tussen Suriname en Frankrijk inzake samenwerking politie goedgekeurd

Overeenkomst tussen Suriname en Frankrijk inzake samenwerking politie goedgekeurd

De Nationale Assemblée (DNA) heeft op dinsdag 24 oktober 2017 de ontwerpwet houdende goedkeuring van de overeenkomst tussen de Republiek Suriname en de Republiek Frankrijk inzake samenwerking van de politie aan weerszijden van de grens behandeld en goedgekeurd. Deze wet is met algemene 38 stemmen aangenomen.

Het doel van deze overeenkomst is om gezamenlijk te strijden tegen grensoverschrijdende criminaliteit en misdadigheid, waarmee beide landen aan weerszijden van de grens worden geconfronteerd.

Assembleevoorzitter drs. Jennifer Geerlings-Simons heeft aangegeven, dat er terecht wat onduidelijkheden waren over de uitvoering met betrekking tot de activiteiten van andere politiemachten op ons grondgebied. De DNA-voorzitter heeft de regering opgeroepen om de protocollen van samenwerking, die zullen worden opgesteld, openbaar en transparant te maken.

De commissie van rapporteurs die aan dit ontwerp heeft gewerkt bestaat uit de leden: drs. André Misiekaba (voorzitter), Krishnakoemarie Mathoera MPA, Grace Watamaleo, Marinus Bee BA, ir. Stephen Tsang, drs. William Waidoe en Remi Tarnadi.

<< Terug naar berichten