OIS overhandigt verslag regio Wajambo aan waarnemend voorzitter DNA

OIS overhandigt verslag regio Wajambo aan waarnemend voorzitter DNA

De Organisatie van Inheemsen in Suriname (OIS) heeft op donderdag 10 januari 2019 het verslag van regio Wajambo overhandigd aan de waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Melvin Bouva MPA LLB. Het verslag is de uitkomst van een eerder gehouden meeting van 4 januari 2019 te Centros Ansdres Bello Instituto aan de Frederik Derbystraat. De organisatie vraagt aandacht voor ontwikkeling van de gebieden in de regio Wajambo op sociaal- en economisch gebied. Daarnaast heeft de OIS ook aandacht gevraagd voor:

  1. Veilig transport
  2. Het aanleggen van de weg naar de dorpen Corneliskondre en Konomerume
  3. Voor het daadwerkelijk inzetten van de financiële middelen die bestemd zijn voor de regio
  4. De aanpak van nutsvoorzieningen
  5. Het naleven van de voorwaarden voor de concessie uitgaven.
  6. Het starten met de waterkerende dam van de Awarasluis.

De waarnemend voorzitter heeft de delegatie aangegeven dat de problemen rondom het vervoer van personen te water diepgaand zullen worden besproken in de DNA. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB), die op dinsdag 15 januari 2019 van start gaan, zal deze kwestie ook aan de orde komen. “Wettelijk moet dit goed besproken en bekeken worden”, zegt Bouva.

Als korte termijn oplossing heeft de DNA-voorzitter, drs. Jennifer Simons, eerder deze maand uit eigen middelen 25 zwemvesten aangeschaft en overgedragen aan de districtscommissaris van het Coppenamegebied. Dit, in verband met het bootongeluk van 28 december 2018 en het stimuleren van het dragen van zwemvesten.

<< Terug naar berichten