Meisjes met een beperking centraal op Girls in ICT Day

Meisjes met een beperking centraal op Girls in ICT Day

Op de jaarlijks terugkerende dag voor meisjes in ICT, heeft de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) een educatieve dag georganiseerd voor meisjes  met een beperking. Er is samengewerkt met de ICT- Associatie. De activiteit is gehouden op donderdag 26 april 2018 op het terrein van de Stichting Ontspanningsoord voor gehandicapte Kinderen (SOGK).

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings - Simons, heeft de aanwezigen voorgehouden dat vrouwen de eersten zijn geweest die ICT-bedrijven hebben opgezet en dat een behoorlijk percentage vrouwen in deze sector actief was.  Vanaf de jaren 80 viel de participatie van vrouwen merkbaar terug.  Deze terugval komt, doordat de business community zich heeft gericht op jongens en meisjes steeds minder zijn gaan studeren in ICT-vakken. De parlementsvoorzitter heeft speciale aandacht voor ICT, maar waarschuwt voor het verkeerd gebruik van deze technologie.

Voorzitter Simons vindt dat beleidsmakers bewust moeten worden van de sociale overtuigingen van ICT, in het bijzonder voor de jongvolwassenen met een beperking.

Aan de ongeveer dertig studenten van de Mytylschool, SO Flora en het Frank Cameron Instituut zijn programma’s en activiteiten aangeboden, die afgestemd zijn op het denk- en leerniveau van deze groep.

<< Terug naar berichten