Managementteam Grondenrechten heeft onderhoud met DNA-voorzitter

Managementteam Grondenrechten heeft onderhoud met DNA-voorzitter

Het managementteam Grondenrechten der Inheemse en Tribale volken in Suriname heeft op woensdag 12 juni 2019 een bespreking gehad met de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons. De delegatie onder leiding van Wensley Misiedjan, heeft aan de parlementsvoorzitter ondersteuning gevraagd van het college voor het concipiëren van wetsvoorstellen, om zo de grondenrechtenvraagstukken op te lossen. Verder wil het team ook samen met het parlement van gedachten wisselen over deze aangehaalde zaken.

DNA-voorzitter Simons heeft tijdens het gesprek aangegeven, dat alle delen van de samenleving ondersteuning krijgen bij het maken van een wetsontwerp. “ Wat dit vraagstuk betreft, heeft de DNA gesprekken gevoerd met verschillende groepen. Tot op dit moment heeft het parlement nog geen concept ontvangen van de algemene denkrichting van het team”, zegt de parlementsvoorzitter.

Het managementteam dat op 30 november 2018 door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling  is ingesteld, is belast met de uitvoering van het ‘Stappenplan ter realisering van de wettelijke erkenning van de grondenrechten der Inheemse en Tribale volken in Suriname.' 

<< Terug naar berichten