Leiding parlement getuige bij schenking kavels aan studenten

Leiding parlement getuige bij schenking kavels aan studenten

De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) en de Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS), hebben op maandag 31 juli 2017 een Memorandum of Understanding (MOU) getekend. Middels de ondertekening heeft de bank 35 lappen grond geschonken aan de VMSS. De voorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Jennifer Geerlings- Simons en vicevoorzitter Melvin Bouva MPA LLB., zijn de begeleiders en ondersteuners van het project.

Volgens de parlementsvoorzitter moet er in Suriname een transitie plaatsvinden over de denkwijze met betrekking tot de ontwikkeling van het land. “Het hebben van een terrein betekent nog niet dat jij een huis hebt”, is uit ervaring van mevrouw Simons gebleken.

Aan de VMSS hebben de voorzitter en vicevoorzitter beloofd het project te trekken en binnen afzienbare tijd met resultaten te komen. In ruil daarvoor moeten de leden van VMSS ook iets teruggeven, namelijk een voorbeeld worden voor Suriname. De parlementsvoorzitter hoopt, dat de leden elkaar ook ondersteunen bij de bouw van hun woning. Geerlings-Simons is blij dat de regering huizen bouwt, maar is ook voorstander van zelf bouwen met ondersteuning van de overheid.

Voor de vicevoorzitter is het tekenen van het MOU een belangrijke eerste aanzet voor de realisatie van dit project. Het streven is om dit project een terugkomend karakter te geven met de hoop elk jaar vijftig kavels te schenken aan studenten. De heer Bouva kijkt uit naar het beleid om steeds meer de inspanning te plegen, zodat meer personen een dak boven het hoofd krijgen. De ondertekening van het MOU is de eerste aanzet, de pennen waarmee de ondertekening heeft plaatsgevonden moeten worden vervangen door hamers en tenslotte met een goede inspanning, moeten de hamers worden vervangen met sleutels van de woningen.

<< Terug naar berichten