Kipsector moet herleven met aanname wet over vlees en eetbare slachtafvallen van pluimvee

Kipsector moet herleven met aanname wet over vlees en eetbare slachtafvallen van pluimvee

Op donderdag 12 april 2018 heeft De Nationale Assemblée (DNA), de ontwerpwet houdende wijziging van enige tariefposten betreffende vlees en eetbare slachtafvallen van pluimvee van de Tarieflijst behorende bij de Wet Tarief van invoerrechten 1996 behandeld en aangenomen. Het wetsproduct is goedgekeurd met 27 stemmen. Eén assembleelid heeft tegen de ontwerpwet gestemd, terwijl een andere volksvertegenwoordiger zich van de stemming heeft onthouden.

Waarnemend voorzitter van de DNA, Melvin Bouva MPA LLB. , heeft aan de regering gevraagd om de consument te beschermen tegen prijsopdrijving. Met de aanname van deze wet, is het de bedoeling dat de kipsector gaat herleven. Verder moet hierdoor meer werkgelegenheid worden geboden aan Surinamers. In het programma DNA-actueel geven wij u meer informatie over deze wet.

De Commissie van Rapporteurs, die deze wet heeft voorbereid heeft bestaan uit de leden: Jennifer Vreedzaam (voorzitter), Dinotha Vorswijk BSc., Hans Sandjon, Mahinderkoemar Jogi, Rajiv Ramsahai, Ingrid Karta - Bink en Rudolf Zeeman.

<< Terug naar berichten