ICT bewustzijn bij overheid zal digitale transformatie bevorderen

ICT bewustzijn bij overheid zal digitale transformatie bevorderen

Het bewustzijn voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT) bij de overheid, zal digitale transformatie in Suriname naar een hoger niveau brengen, zegt de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), drs. Jennifer Geerlings-Simons. De DNA-voorzitter heeft op donderdag 4 mei 2018 deel uitgemaakt van een panel van de ICT-associatie Suriname in de KKF beurshal met als titel: ‘Status Quo Digital Transformation in Suriname.’

 “Een goede samenwerking tussen de ICT-sector en de overheid zal zorgdragen voor onder andere een bloeiende ICT - sector. Financiële voordelen voor burgers en overheid, het terugverdienen van de investeringen en het verminderen van corruptie voor een efficiënt functionerend overheidsorgaan”; met deze stelling heeft de DNA-voorzitter haar zienswijze over digitale transformatie in Suriname benadrukt. Onlangs zijn er in de DNA twee wetten aangenomen, die het digitaal verkeer zullen bevorderen.

De ICT- ontwikkelingen kunnen belangrijke voordelen hebben voor de Surinaamse overheid. Verder kan de overheid ook een belangrijke rol spelen binnen deze sector. Als grootste werkgever, afnemer en opdrachtgever heeft de overheid meer transformatie nodig om burgers beter van dienst te kunnen zijn. Daarom is het noodzakelijk, dat de overheid en de ICT-sector samenwerken om op korte termijn die transformatie te realiseren. Door het gebruik van geïntegreerde ICT-programma’s kunnen overheidsprogramma’s ondersteund worden, heeft de DNA-voorzitter benadrukt.

De DNA heeft eerder al wetten aangenomen, waarbij digitale transacties zijn gelegaliseerd. De Privacy Law moet nog aangenomen worden om samen met andere wetten de veiligheid van de ICT-sector in Suriname te garanderen. Momenteel is de overheid bezig met digitale betaalsystemen om betalingen van burgers te vergemakkelijken.

<< Terug naar berichten