Getroffen familieleden rivierongeluk vragen hulp bij DNA

Getroffen familieleden rivierongeluk vragen hulp bij DNA

Een groep inheemsen, die terug moet naar hun dorpen in het Coppenamegebied, heeft op vrijdag 28 december 2018 een gesprek gehad met de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons. Tijdens de bespreking hebben zij aangegeven bang te zijn, om na het bootongeluk, weer naar hun dorp terug te keren. In de vroege ochtend van vrijdag 28 december 2018 heeft er op de Coppenamerivier een bootongeluk plaatsgevonden, waarbij twaalf personen het leven hebben gelaten. Ook kinderen zijn verongelukt.

Voorzitter Simons heeft de delegatie aangegeven, dat zij hun vrees om terug te varen naar hun dorp begrijpt. Als korte termijn oplossing heeft de DNA-voorzitter uit eigen middelen 25 zwemvesten aangeschaft en overgedragen aan de districtscommissaris. Met deze geste wil de parlementsvoorzitter het dragen van zwemvesten bevorderen.

Verzoek

Tijdens het onderhoud met de DNA-voorzitter is gevraagd of de regering aandacht kan besteden aan veilig transport in het gebied. Ook is op voorzitter Simons het beroep gedaan, om het daarheen te leiden dat de weg naar het gebied wordt aangepakt. Verder heeft de groep voor alle nabestaanden van het rivierongeluk is een financiële ondersteuning gevraagd. Ook meent de groep te weten dat er financiële middelen gealloceerd zijn voor het gebied en vraagt dat die inderdaad ten behoeve van deze groep worden gebruikt. Op regeringsniveau wordt verder aandacht aan deze kwestie besteed.

 

<< Terug naar berichten