DNA-website na aanval wederom in de lucht

DNA-website na aanval wederom in de lucht

Na twee dagen uit de lucht te zijn geweest, kan de gemeenschap weer informatie ophalen van de website van De Nationale Assemblée (DNA), www.dna.sr. De website is in de vroege ochtend van dinsdag 2 mei gesaboteerd, waardoor vele Surinamers, waaronder studenten, deskundigen en juristen, niet konden beschikken over de benodigde informatie.  Het ging  om DDoS-aanvallen (Distributed Denial-of-Service), dus pogingen om een service of netwerk onbeschikbaar te maken voor de bedoelde gebruiker door heel veel nepconnecties te maken met het netwerk of de server. De website is een informatieve bron, geen propaganda pagina en heeft geen geheime informatie.

“Het was aangekondigd. We gaan dus ervan uit dat het geen toeval is, maar een aanval op de website”, zegt de voorzitter van De Nationale Assemblée, mevrouw drs. Jennifer Geerlings-Simons. De aanval op de website zal het land alleen meer geld kosten, omdat er nu veel meer middelen vrijgemaakt moeten worden voor bescherming, om de gemeenschap van informatie te blijven voorzien.

Volgens de DNA-voorzitter hebben de daders, die de website hebben aangevallen, het belang van de gemeenschap niet in acht genomen. “Alleen een volksvijandige persoon is in staat om zo’n aanval te plegen”, stelt de parlementsvoorzitter.

<< Terug naar berichten