DNA - voorzitter spreekt gezondheidsconferentie Staatsziekenfonds toe

DNA - voorzitter spreekt gezondheidsconferentie Staatsziekenfonds toe

Tijdens de 12de Caribische conferentie over nationale initiatieven voor gezondheidsfinanciering heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons in haar toespraak het belang van algemene gezondheidszorg en de economie benadrukt. Deze conferentie, georganiseerd door het Staatsziekenfonds (SZF), heeft de regionale gezondheidsorganisaties bijeengebracht om te discussiëren over nationale vraagstukken in de gezondheidssector.

Volgens parlementsvoorzitter Simons komt deze bijeenkomst op een moment waarop het gezondheidszorgfinancieringssysteem van Suriname wordt geëvalueerd. Andere landen in de regio hebben, vanwege economische toestanden, moeite om hun systeem van algemene gezondheidszorg te handhaven.

Realisatie

In de rijke landen op het halfrond is gebleken dat financiering van de gezondheidszorg en een algemene dekking niet eenvoudig te realiseren zijn. Het is duidelijk dat een bepaald bestedingsniveau voor de gezondheidszorg niet betekent dat de gezondheid en levensduur beter zullen zijn. “Het parlement van Suriname is betrokken bij de ontwikkeling van het algemeen gezondheidssysteem en zal een aantal belangrijke beslissingen moeten nemen, in het streven naar een duurzame algemene gezondheidszorg voor iedereen, zelfs in moeilijke tijden van de economie”, geeft de DNA-voorzitter verder aan.

Volgens de parlementsvoorzitter heeft de DNA een belangrijke taak bij het discussiëren en goedkeuren van zaken over de gezondheidssector.

Voorzitter Simons heeft verder gesproken over de algemene zorgdekking, financiering van de algemene gezondheidszorg, opties voor het inzamelen van geld voor deze sector, effectieve preventie en economie en gezondheidszorg.

De gezondheidsconferentie is gehouden op maandag 8 oktober 2018 in de banquethal van Hotel Torarica. Deze conferentie wordt op 10 oktober afgesloten.

<< Terug naar berichten